Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και το Τριαντάφυλλο

cosmoflora.gr

Η 14η Φεβρουαρίου είναι η μέρα που γιορτάζει ο Άγιος Βαλεντίνος και έχει καθιερωθεί ως η μέρα των ερωτευμένων σε όλον τον δυτικό κόσμο.Ο άγιος Βαλεντίνος είναι ο προστάτης των ζευγαριών, είναι ο άγιος του Έρωτα και είναι υπαρκτό ιστορικά πρόσωπο. Ο Αγιος Βαλεντίνος ήταν ένας χριστιανός ιερέας που έζησε το 270μΧ, επί Κλαύδιου και η 14η Φεβρουαρίου, είναι η μέρα που πέθανε στη Via Flaminia βόρεια της Ρώμης.
Ο Αγιος Βαλεντίνος θέλοντας να διαδώσει τη χριστιανική πίστη τελούσε γάμους ανάμεσα σε ζευγάρια, προσπαθώντας να δημιουργήσει πυρήνες ανάπτυξης του χριστιανισμού και φυσικά οικογένειες.
Ο Βαλεντίνος αν και προειδοποιήθηκε για τις αντιπαγανιστικές του διαθέσεις, δεν υποχώρησε και συνέχισε να παντρεύει τους πιστούς, μέχρι που βασανίστηκε και θανατώθηκε.
Η Καθολική Εκκλησία αναγνώρισε πολλούς αιώνες αργότερα τον Βαλεντίνο ως άγιο και όρισε ημέρα λατρείας του την 14η Φεβρουαρίου.

Η ορθόδοξη Εκκλησία ποτέ δεν αναγνώρισε τον Άγιο Βαλεντίνο καθώς τον θεωρούσε ανύπαρκτο άγιο και μυθοπλασία δυτικής προέλευσης. Παρόλα αυτά, το 1977 μετά από πρωτοβουλία των ανθοπωλών η 14η Φεβρουαρίου καθιερώνεται και στη χώρα μας ως η ημέρα των ερωτευμένων. Τότε, εκπρόσωποι της Εκκλησίας πρότειναν οι Έλληνες ερωτευμένοι να τιμούν και να γιορτάζουν αγίους που υπάρχουν στο ορθόδοξο εορτολόγιο όπως τον Άγιο Υάκινθο στις 3 Ιουλίου και τους Άγιους Ακύλα και Πρισκίλλα στις 13 Φεβρουαρίου, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να καθιερωθούν στην συνείδηση του κόσμου.

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου κάθε ζευγάρι και κάθε ερωτευμένος γιορτάζουν. Είναι η μέρα που ο άντρας θα προσφέρει λουλούδια ή σοκολατάκια ή κάποιο δώρο στην αγαπημένη του, θα βγουν μόνοι τους μια ρομαντική βόλτα και θα περάσουν όμορφα.Βασικό σύμβολο έκφρασης της αγάπης και του ρομαντισμού της ημέρας είναι τα λουλούδια. Πρωταγωνιστής της ημέρας είναι τα τριαντάφυλλα και κυρίως τα κόκκινα τριαντάφυλλα. Ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα είναι ένα κλασικό διαχρονικό δώρο που συγκινεί κάθε παραλήπτη. Εξίσου δημοφιλή είναι και τα μπουκέτα με συνδυασμούς χρωμάτων τριαντάφυλλων όπως ροζ, λευκά ή δίχρωμα.Οι κόκκινες τουλίπες είναι μια εναλλακτική λύση για αυτούς που θέλουν να δηλώσουν τον έρωτά τους ξεφεύγοντας από τα καθιερωμένα.

Οι κρίνοι με το καταπληκτικό τους άρωμα είναι επίσης μία εξαιρετική επιλογή ενώ η ορχιδέα είναι μια πολύ ιδιαίτερη και λίγο πιο εξεζητημένη επιλογή για αυτούς που τους αρέσει here να διαφέρουν.Οι μαργαρίτες ή οι βιολέτες συμβολίζοντας την πίστη και την αγάπη είναι επίσης μια ρομαντική πρόταση που θα καταπλήξει τον παραλήπτη.

Κάθε δώρο, όσο απλό ή μεγάλο και αν είναι, είναι σημαντικό καθώς αποτελεί έκφραση αγάπηςκαι ρομαντισμού και δηλώνει τη μοναδική σχέση των ερωτευμένων.


To ΤριαντάφυλλοΌλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το τριαντάφυλλο, πριν το προσφέρουμε

Το Τριαντάφυλλο και συγκεκριμένα το κόκκινο τριαντάφυλλο είναι ο βασιλιάς των λουλουδιών. Το τριαντάφυλλο είναι ένα μοναδικό σύμβολο αγάπης και πάθους, πλούσιο σε ιστορία και σημασία. Η Αφροδίτη, η ελληνική θεά του έρωτα, παρουσίασε ένα τριαντάφυλλο για τον έρωτα αλλά και η Κλεοπάτρα δελέαζε τον Μάρκο Αντώνιο με μια αίθουσα γεμάτη από ροδοπέταλα. Το τριαντάφυλλο συμβολίζει την ομορφιά και την τελειότητα και ο μήνας γέννησής του είναι ο Ιούνιος.
Είναι καλλωπιστικό και φυλλοβόλο φυτό. Αποτελείται από τη ρίζα, τον βλαστό, τα φύλλα και τα μπουμπούκια της. Τα άνθη της τριανταφυλλιάς βγαίνουν στις άκρες των τρυφερών βλαστών. Στην αρχή είναι κλειστά τα μπουμπούκια της, ενώ σιγά σιγά αρχίζουν να ανοίγουν και να ξεπετάγονται τα πέταλα. Τα πέταλα έχουν διάφορα χρώματα όπως λευκό, κόκκινο, ροζ, κίτρινο και άλλα.
Η τριανταφυλλιά, εκτός από την ομορφιά και τα ευωδιαστά άνθη, παρέχει και αιθέριο αρωματικό λάδι εξαιρετικής ποιότητας, που παίρνουμε από τα ροδοπέταλα της και που χρησιμεύει στην παρασκευή αρωμάτων. Επίσης τα πέταλα των τριαντάφυλλων, κυρίως τα ροζ, μπορούν να γίνουν και γλυκό.
Το χρώμα των λουλουδιών τους είναι ανάλογο με την ποικιλία της τριανταφυλλιάς αλλά κάθε χρώμα έχει και μια ξεχωριστή σημασία ενώ συμβολικός είναι και ο αριθμός των στελεχών που προσφέρουμε. Το κόκκινο τριαντάφυλλο είναι το λουλούδι του έρωτα.
Τα κόκκινα τριαντάφυλλα εκφράζουν την αληθινή αγάπη, τον σεβασμό, την δύναμη και το πάθος. Παγκόσμιο σύμβολο του έρωτα.cosmoflora.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *